09 Юни 2008

С „Карнобатска гроздова“ светът разбра какво значи „Made in Bulgariа”

С „Карнобатска гроздова“ светът разбра какво значи „Made in Bulgariа”

„Карнобатска гроздова“ се превърна в един от най-истинските български символи за традиция и майсторкък по света. Най-продаваната българска ракия – „Карнобатска гроздова“ спечели много почитатели не само у нас, но и в Европа, САЩ и Азия.

"Наистина "Карнобатска гроздова" се радва на огромен интерес зад граница", споделя Десислава Николова, изпълнителен директор на "Винпром Карнобат". "България ще се прослави по света именно с ракията си, защото тя е символ на българския дух и традиция. Ние предлагаме на чуждестранните си партньори ракия с високо качество и уникални характеристики, спечелила много престижни награди, сред които и златен медал от "Винария 2007". Повече от година ние изнасяме "Карнобатска гроздова" на пазари, където традиционно се произвежда и цени високоградусовия алкохол – Англия, Испания, Португалия, САЩ и Азия. Хора от всички краища на света вече свързват страната ни с пивката и ароматна "Карнобатска гроздова" и благодарение на нея разбраха какво значи „Made in Bulgariа", разказва Николова.

Най-продаваната българска ракия "Карнобатска гроздова" притежава мек, балансиран вкус, нежен кехлибарен цвят и интензивен аромат на добре узряло грозде. Тя е уникална, защото е единствената ракия, направена по автентична рецепта от ароматни българските сортове отгледани в собсвените лозя на Винпром Карнобат. Те са винифицирани съобразно спецификите на Карнобатския край и затова гроздето, получено от тях притежава уникални характеристики. В "Карнобатска гроздова" се преплитат вкусовете и ароматите на най-доброто българско грозде, както и любовта и мерака на Карнобатскате майстори, затова най-българската ракия  печели все повече почитатели по света.

Актуално

Виж още ...

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.