Лозя

За нас

Разположен в плодородната Карнобатска котловина, десетилетия наред "Винпром Карнобат" създава вина и ракии, разнасящи славата на България по четирите краища на света. Агрономите и енолозите на винпрома майсторски съчетават хилядолетните традиции с най-актуалните достижения на съвременното лозарство и винарство, в които компанията инвестира непрестанно.
За нас
За нас

Тайната на пивките Карнобатски вина и ракии се крие в собствените лозя, засадени върху най-плодородните масиви на Карнобатския край. В над 20-те хиляди декара среща си дават отглежданите векове наред по българските земи Тамянка, Димят, Юни Блан, Мискет, Мускат, Памид, Рубин и Ркацители и някои от най-известните и аристократични винени сортове като Совиньон блан, Траминер, Сира, Каберне совиньон, Мерло, Пино Ноар, Каберне фран и др.

От висококачествените, грижливо поддържани лозя, опитните енолози създадоха класическата серия вина CHATEAU KARNOBAT и любимата на поколения българи "Карнобатска гроздова".

За нас


В продължения на десетилетия, вината и ракиите на "Винпром Карнобат" са неизменна част от трапезата на родните ценители, а днес те печелят медали на авторитетни световни конкурси във Франция и Германия; Виена, Брюксел и Лондон. Вина и ракии, с които България достойно е стъпила на световната винена сцена.
 
18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.