Ракия Кехлибар

Кехлибарът притежава силата да елиминира всички токсини и остатъчни продукти в течностите, ето защо ракия „Кехлибар“ се отличава с изключителна чистота и балансиран вкус.
Mask
Ракия „Кехлибар“
Ракия „Кехлибар“
Ракия „Кехлибар“
Виж повече
Кехлибар Резерва
Кехлибар Резерва
Виж повече
Ракия „Кехлибар“

Ракия „Кехлибар“

Кехлибар е висококачествена, отлежала гроздова ракия. В Кехлибар постигаме деликатния баланс между ароматни и неароматни сортове грозде, които в комбинация с 3-годишното отлежаване в дъбови бъчви създават изключителна ракия, богата на вкус и аромат. Докато Мускат Отонел и Юни Блан придават финия си и загадъчен аромат, ендемичните български сортове Димят и Червен Мискает се грижат за добре балансирания му вкус.

Ракия „Кехлибар“ се приготвя по старинен способ, наследен от древните траки, които обитавали земите около днешен Карнобат. Непосредствено след изваряването на ракията, технолозите на „Винпром Карнобат“ потапят в съдовете късчета естествен кехлибар, защото векове наред се е знаело, че този камък е универсален лек за множество заболявания и естествен филтър срещу замърсявания. Кехлибарът притежава силата да елиминира всички токсини и остатъчни продукти в течностите, ето защо ракия „Кехлибар“ се отличава с изключителна чистота и балансиран вкус. Освен, че пречиства до съвършенство, ценният камък придава на ракията нежен кехлибарен цвят, а добре узрялото и екологично чисто грозде я обогатява с фин мускатов аромат и меки дъбови тонове.
  • Вид ракия: гроздова ракия
  • Алкохолно съдържание: 40 об. %
  • Сортов състав: Мускат Отонел, Червен Мискет, Димят и Юни Блан
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: собствени лозя
  • Отлежаване: 3 години в дъбови бъчви
  • Цвят: кехлибарен, златист
  • Аромат: мускатови нотки в комбинация с добре балансирана дъбова дървесина
  • Вкус: плътен гроздов вкус, елегантен, с усещане за дължина
  • Температура на сервиране: 12-15 ˚C

Награди

  • 2016
    CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN, BORDEAUX
    Бронзов Медал
  • 2015
    CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES
    Златен медал 
  • 2014
    ПОТРЕБИТЕЛСКИ КОНКУРС-ДЕГУСТАЦИЯ
    Първо място в категория "Ароматни гроздови ракии", БФР Варна
  • 2005
    THE MONTEREY WINE COMPETITION
    Бронзов медал 
  • 2005
    ВИНАРИЯ
    Почетен диплом
Кехлибар Резерва

Кехлибар Резерва

В „Кехлибар Резерва“ са вложени четири, типично български ракиени сортове Ркацители, Червен Мискет, Димят и Юни Блан. Висококачественото им и екологично чисто грозде е набрано ръчно от най-плодородните масиви в собствените лозя на „Винпром Карнобат“. Богатият вкус и автентичен аромат са постигнати изцяло природосъобразно. Непосредствено след изваряването на ракията, технолозите на „Винпром Карнобат“ потапят в съдовете късчета естествен кехлибар, защото векове наред се е знаело, че този камък е универсален лек за множество заболявания и естествен филтър срещу замърсявания. Кехлибарът притежава силата да елиминира всички токсини и остатъчни продукти в течностите, ето защо ракия „Кехлибар Резерва“ се отличава с изключителна чистота, класа и балансиран вкус.
  • Вид ракия: гроздова ракия
  • Алкохолно съдържание: 40 об. %
  • Сортов състав: Ркацители, Димят, Юни Блан, Червен Мискет
  • Регион: Тракийска низина
  • Произход: собствени лозя
  • Отлежаване: 5 години в дъбови бъчви
  • Цвят: наситен, кехлибарено жълт
  • Аромат: интензивен, богат, с доминиращи акценти на ванилия и шоколад
  • Вкус: мек, плътен, балансиран
  • Температура на сервиране: 15-18 ˚C
18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.