Ракия „Кехлибар“
Кехлибар е висококачествена, отлежала гроздова ракия. В Кехлибар постигаме деликатния баланс между ароматни и неароматни сортове грозде, които в комбинация с 3-годишното отлежаване в дъбови бъчви създават изключителна ракия, богата на вкус и аромат. Докато Мускат Отонел и Юни Блан придават финия си и загадъчен аромат, ендемичните български сортове Димят и Червен Мискает се грижат за добре балансирания му вкус.
Ракия „Кехлибар“ се приготвя по старинен способ, наследен от древните траки, които обитавали земите около днешен Карнобат. Непосредствено след изваряването на ракията, технолозите на „Винпром Карнобат“ потапят в съдовете късчета естествен кехлибар, защото векове наред се е знаело, че този камък е универсален лек за множество заболявания и естествен филтър срещу замърсявания. Кехлибарът притежава силата да елиминира всички токсини и остатъчни продукти в течностите, ето защо ракия „Кехлибар“ се отличава с изключителна чистота и балансиран вкус. Освен, че пречиства до съвършенство, ценният камък придава на ракията нежен кехлибарен цвят, а добре узрялото и екологично чисто грозде я обогатява с фин мускатов аромат и меки дъбови тонове.
Ракия „Кехлибар“ се приготвя по старинен способ, наследен от древните траки, които обитавали земите около днешен Карнобат. Непосредствено след изваряването на ракията, технолозите на „Винпром Карнобат“ потапят в съдовете късчета естествен кехлибар, защото векове наред се е знаело, че този камък е универсален лек за множество заболявания и естествен филтър срещу замърсявания. Кехлибарът притежава силата да елиминира всички токсини и остатъчни продукти в течностите, ето защо ракия „Кехлибар“ се отличава с изключителна чистота и балансиран вкус. Освен, че пречиства до съвършенство, ценният камък придава на ракията нежен кехлибарен цвят, а добре узрялото и екологично чисто грозде я обогатява с фин мускатов аромат и меки дъбови тонове.
- Вид ракия: гроздова ракия
- Алкохолно съдържание: 40 об. %
- Сортов състав: Мускат Отонел, Червен Мискет, Димят и Юни Блан
- Регион: Тракийска низина
- Произход: собствени лозя
- Отлежаване: 3 години в дъбови бъчви
- Цвят: кехлибарен, златист
- Аромат: мускатови нотки в комбинация с добре балансирана дъбова дървесина
- Вкус: плътен гроздов вкус, елегантен, с усещане за дължина
- Температура на сервиране: 12-15 ˚C
Награди
-
2016CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN, BORDEAUX
Бронзов Медал -
2015CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES
Златен медал -
2014ПОТРЕБИТЕЛСКИ КОНКУРС-ДЕГУСТАЦИЯ
Първо място в категория "Ароматни гроздови ракии", БФР Варна -
2005THE MONTEREY WINE COMPETITION
Бронзов медал -
2005ВИНАРИЯ
Почетен диплом