Производство
Винпром Карнобат е един от най-големите производители на вино и ракия в България. Тайната на висококачествените Карнобатски вина и ракии се крие в собствените лозя, засадени върху най-плодородните масиви на Карнобатския край.


Винпромът разполага с над 20 хиляди декара собствени лозя.
Тук се отглеждат типичните и култивирани от векове по българските земи Тамянка, Димят, Рубин, Мавруд, Мискет, Памид, Юни Блан и Ркацители, но също така и някои от най-известните световни винени сортове като Совиньон блан, Траминер, Сира, Каберне совиньон, Мерло и др.
Капацитет
Винпром Карнобат е един от най-големите заводи за производство на вино в Източна Европа. Заводът се простира на площ от 20 000 кв.м. Производствените мощности са оборудвани с най-съвременни съоръжения. Освен това, Винпром Карнобат има най-големият производствен капацитет на Балканите, способен да обработва над 30 милиона кг грозде на кампания. Капацитетът за производство на вино е 20 милиона литра, а капацитетът за бутилиране е 1 милион бутилки вино на месецКомпанията е водещ производител на вина и традиционни български спиртни напитки като ракия, мастика, мента, бренди с вековна история.
Марките на компанията се продават в над 25 страни.

Технология

Част от вината, в зависимост от тяхната технология, отлежават в 225-литрови бъчви от френски и американски дъб. Ежегодно, една четвърт от бъчвите се подновяват, което гарантира постоянно високо качество.
Ракиите на Винпром Карнобат отлежават в склад с над 2000 бъчви предимно от старопланински и Странджански дъб.