09 Окт. 2015

Невероятен пробив за България: Със златен медал от Брюксел ракиите на Карнобат покориха световните пазари

Невероятен пробив за България: Със златен медал от Брюксел ракиите на Карнобат покориха световните пазари
"С ракиите на Карнобат България покори Европа и триумфира на световните пазари“. Това коментираха енолози и винени журналисти от Стария континент при обявяването на златния медал за невероятната „Кехлибар“ на „Винпром Карнобат“. Призът е присъден на страната ни от най-авторитетния конкурс за спиртни напитки Spirits Selection в Брюксел, който е част от престижния Concours Mondial de Bruxelles. Наградата е уникално постижение, тъй като за пръв път страната ни получава златно отличие за ракия от най-авторитетната световна надпревара в сърцето на Европа.

Тазгодишното издание на Spirits Selection се проведе в Китай, който е най-големият пазар за високоалкохолни напитки. Организаторите издадоха, че местни търговци дори са поръчалии първите количества от наградената ракия на „Винпром Карнобат“, очаровани от вкуса и аромата й.

Изключителният пробив идва броени месеци след като глобалната винена общност и Concours Mondial de Bruxelles обявиха вината от Карнобатските лозя за свои фаворити и им присъдиха златни медали от едноименната надпревара.
Актуално

Виж още ...

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.