15 Фев. 2015

„Винпром Карнобат” повери „ключа към дълголетието” на най-младите майстори на вината ETHNO

„Винпром Карнобат” повери „ключа към дълголетието” на най-младите майстори на вината ETHNO
„Винпром Карнобат“ повери на талантливите млади винари от Карнобатския край плодородните си лозя, засадени с един от най-впечатляващите български сортове Рубин. На есен те ще вложат гроздето му в чудодейното вино ETHNO Сира & Рубин, което съдържа най-високи дози от „ключа към дълголетието“, както е по-известен вълшебният антиоксидант ресвератрол. Множество енолози и лекари потвърждават, че купажът има свойството да предпазва здравето, удължава живота, да се бори с болестите и да подмладява организма. И това не е всичко.

Най-актуалните изследвания сочат, че вината от сортовете Рубин и Сира увеличават концентрацията, активират творческия потенциал и засилват оптимизма. Не случайно ETHNO Сира & Рубин е един от фаворитите на артистичния ни елит. Ценното вещество се съдържа в ципите на гроздето, но за да се проявят полезните му свойства, е задължително лозята да са отглеждани без изкуствени торове и препарати. Тъкмо това е философията на „Винпром Карнобат” - да засажда само в екологично чисти местности, където богатите почви, умереният климат и оптималното слънчево греене гарантират, че гроздето ще извлече най-доброто от уникалния тероар. Ето защо вината ETHNO са любими на практикуващите здравословен начин на живот.

Амбициран да превърне успешните и изявени млади хора на Карнобат в пример за подражание, на връх Трифон Зарезан водещият производител им подаде ръка в рамките на инициативата „Повярвай в България“. Тя е насочена към подпомагане на образованието, разкриване на нови работни места и мотивиране на младите хора да прилагат уменията си в родния Карнобат. Зрелостниците от гимназията по селско стопанство бяха посветени в тънкостите на изкусното лозарство от енолозите и агрономи на „Винпром Карнобат“. Най-добре подготвените измежду тях зарязаха лозята на водещия винопроизводител и веднага щом напуснат училищната скамейка, ще станат част от екипа на вината ETHNO, разказа изпълнителният директор Десислава Николова. В деня на Свети Трифон, бъдещите винари усвоиха старинен ритуал по зарязване на Карнобатските лозя. Той дарява обичания български сорт Рубин с неповторим и нежен аромат на горски теменужки. Ценното ухание няма аналог на българския и международен пазар и превръща изискания купаж ETHNO Сира & Рубин в едно от най-класните вина.

Тазгодишните винари-отличници са поредните, на които „Винпром Карнобат“ подава ръка. Преди пет години група амбициозни младежи, обединени от грижата за природата и любовта си към България показаха на света силата на родните сортове. Водещият винопроизводител пък им предостави едни от най-хубавите си терени. В лозята днес наред с Рубина зреят още Димят, Тамянка, Перла, Мискет и Мавруд. Талантливите енолози ги купажират с елитни световни сортове и така поставят началото на ETHNO, които според познавачите успешно диктуват винената мода у нас.
Актуално

Виж още ...

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.