12 Май 2022

Винпром Карнобат отличи успешни ученици от гимназиите в града

Винпром Карнобат отличи успешни ученици от гимназиите в града

Инвестициите в образованието винаги са били сред приоритетите на Винпром Карнобат. Водени от желанието си да мотивират младите хора да развиват интелектуалните си и професионални умения, от ръководството на дружеството учредиха годишни отличия за успели карнобатски ученици. Те се присъждат на ученици с високи постижения в научната и професионалната област на средното и професионално образование.

Отличията бяха връчени на 12 май, в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Целта е да се мотивират и поощрят младите хора да продължат да работят за своето личностно развитие. В тази връзка Винпром Карнобат връчи на всеки от отличените ваучер, на стойност 400 лв. за закупуването на книги в книжарница „Сиела“ и грамота.
За учебната 2021-2022 година носители на отличието са общо девет ученици от горен курс.

  • Средно училище „Христо Ботев“ – Йордан Петров, Ася Колева, Василена Вълева.
  • СУ „Св.св.Кирил и Методий“ – Нана Цонкова, Марина Атанасова, Радко Василев.
  • Професионална гимназия по селско стопанство – Георги Драгнев, Абибе Амза и Мейрем Садула.


„Знанието и професионалните компетенции са силата, чрез която младите хора умело ще се справят с предизвикателствата на живота.
Нашата задача е да ги подкрепим и поощрим по пътя на тяхното израстване“, подчертават от Винпром Карнобат. И допълват, че успехите на карнобатските ученици са доказателство, че образованието в община Карнобат предоставя обучение на високо ниво, залагащо на съвременните иновационни тенденции. То мотивира учениците да развиват знания и интерес към науката и изкуството, да усъвършенстват професионалните си компетенции, за да бъдат активни и грамотни граждани на обществото ни.

Актуално

Виж още ...

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.