12 Окт. 2008

Немски бизнесмени предпочетоха Карнобатските Вина пред бирата

Немски бизнесмени предпочетоха Карнобатските Вина пред бирата

Гостите разгледаха лозовите масиви на компанията и се запознаха от близо с тайните на гроздобера. Те останаха удивени от богатата реколта, качеството на гроздето и сортовото многообразие в собствените лозя на „Винпром Карнобат“, както и от мащабите на инвестицията. Немските предприемачи бяха приятно изненадани от факта, че в карнобатските лозя успешно се отглеждат както добре познатите им световно-известни сортове Пино Ноар, Сира, Гевюрцтрамитер и Вионие, така и типично български сортове като Мавруд. 

„Винпром Карнобат“ очарова немските индустриалци с най-новата си селекция бели и червени вина „Шато Карнобат“, реколта 2007. Фаворит на гостите стана екзотичното вино  „Шато Карнобат Сира“, което е с гарантирано наименование за произход. То впечатли традиционните любители на бирата с изискания си и хармоничен вкус, наситен гранатов цвят и богат аромат. 

След посещението си във "Винпром Карнобат" немските бизнесмени изразиха надеждата си, че елитните вина от серията „Шато Карнобат“ ще намерят заслужено място на немския пазар.

Актуално

Виж още ...

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.