Ракия „Кехлибар“
Ракия „Кехлибар“ се приготвя по старинен способ, наследен от древните траки, които обитавали земите около днешен Карнобат. Непосредствено след изваряването на ракията, технолозите на „Винпром Карнобат“ потапят в съдовете късчета естествен кехлибар, защото векове наред се е знаело, че този камък е универсален лек за множество заболявания и естествен филтър срещу замърсявания. Кехлибарът притежава силата да елиминира всички токсини и остатъчни продукти в течностите, ето защо ракия „Кехлибар“ се отличава с изключителна чистота и балансиран вкус. Освен, че пречиства до съвършенство, ценният камък придава на ракията нежен кехлибарен цвят, а добре узрялото и екологично чисто грозде я обогатява с фин мускатов аромат и меки дъбови тонове.
- Вид ракия: гроздова ракия
- Алкохолно съдържание: 40 об. %
- Сортов състав: Мускат Отонел, Червен Мискет, Димят и Юни Блан
- Регион: Тракийска низина
- Произход: собствени лозя
- Отлежаване: 3 години в дъбови бъчви
- Цвят: кехлибарен, златист
- Аромат: мускатови нотки в комбинация с добре балансирана дъбова дървесина
- Вкус: плътен гроздов вкус, елегантен, с усещане за дължина
- Температура на сервиране: 12-15 ˚C
Награди
-
2016CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN, BORDEAUX
Бронзов Медал -
2015CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES
Златен медал -
2014ПОТРЕБИТЕЛСКИ КОНКУРС-ДЕГУСТАЦИЯ
Първо място в категория "Ароматни гроздови ракии", БФР Варна -
2005THE MONTEREY WINE COMPETITION
Бронзов медал -
2005ВИНАРИЯ
Почетен диплом