10 Дек. 2008

„Винпром Карнобат" спечели „Златен ритон" на Винария

„Винпром Карнобат" спечели „Златен ритон" на Винария

Уникално Каберне на „Винпром Карнобат , реколта 2007, спечели Златния ритон от тазгодишното изложение за лозарство и винарство „Винария" в Пловдив. Младото Каберне от собствените лозя на компанията впечатли журито с наситения си гранатов цвят и интензивен аромат на черни горски плодове, къпини и боровинки. 

„Златният ритон е поредното доказателство, че създаваните от нас елитни вина от престижни сортове са правилната посока за развитие на винарския бранш. Това е един от начините България да затвърди позициите си на международните винени пазари, заяви изпълнителният директор на „Винпром Карнобат" Десислава Николова. Тя получи най-престижното отличие по време на традиционния за „Винария" бал „Вино и любов, любов и вино".

CHATEAU KARNOBAT Kabernet Sauvignon '07, Златен ритон от собствени лозя вече е на пазара и се превърна в новата страст на ценителите. Виното, което спечели най-престижната награда от "Винария 2008", стана най-търсената напитка както в търговската мрежа, така и в елитните заведения от цялата страна, разказват търговските представители на "Винпром Карнобат".

"Спечелването на  Златния ритон за нас бе знак ,че сме на прав път в развитието на продуктовата си гама в елитния клас вина", разказва производственият директор на "Винпром Карнобат" Стоян Стоянов. 

Chateau Karnobat Cabernet Sauvignon, Реколта 2007, принадлежи към елитния клас вина. То впечатлява с интензивния си аромат на черни горски плодове, къпини и боровинки. Виното е направено от добре узряло грозде от собствените лозя на "Винпром Карнобат" и представлява неповторимо съчетание на класически изискан вкус и модерно звучене. Силната индивидуалност и отлично качество му донесоха и най-престижната награда - Златен ритон.

Според водещи сомелиери то прекрасно ще се допълва със задушени  червени меса , ястия от дивеч и меки ароматни сирена.

Актуално

Виж още ...

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.