02 Окт. 2005

Българското вино на руския пазар

Българското вино на руския пазар

Качественото българско вино се завръща на руския пазар. Това стана ясно след посещението на внушителна група руски кметове и бизнесмени във “Винпром Карнобат”. Представители на местната власт от Москва, Ростов на Дон, Петропавловск, Магадан, Уфа, Омск, Владикавказ и др. руски градове останаха впечатлени от визитата си в модерния завод.

Възможностите за износ на бели и червени вина с марките CHATEAU KARNOBAT и ROMANZA бяха основна тема на разговорите между собственика на “Винпром Карнобат” Миню Стайков и Вячеслав Артеменко, личен пратеник на директора на Департамента на потребителите в Русия и генерален директор на “Мосгорснабпроект”.

Специален подарък от кмета на Москва Юрий Лужков получи собственикът на “Винпром Карнобат” Миню Стайков. С надежда в най-скоро време руският градоначалник лично да посети благословения от традициите Карнобатски край, представители на руския градоначалник поднесоха на домакина специално гравирана чаша. По хората на Лужков карнобатските винари изпратиха инкрустирани буренца с отлежала гроздова ракия “Кехлибар” за кмета на Москва.

„Карнобатското вино ще сближи тази плодородна земя с руските градове и ще отключи нашите пазари за качествените български стоки“, не скри пожеланията си след визитата във “Винпром Карнобат” изпълнителният директор на Международната асамблея на столиците и големите градове Владимир Селиванов. Той изрази надежда, че в най-скоро време и други представители на деловия и бизнес елит ще потърсят контакти с производителите на първокласни вина и ракии.

Актуално

Виж още ...

18
Чрез натискане на бутон "Съгласен съм" се съгласявате, че сте над 18 годишна възраст.