Кехлибар

Ракия „Кехлибар“ се приготвя по старинен способ, наследен от древните траки, които обитавали земите около днешен Карнобат. Непосредствено след изваряването на ракията, технолозите на „Винпром Карнобат“ потапят в съдовете късчета естествен кехлибар, защото векове наред се е знаело, че този камък е универсален лек за множество заболявания и естествен филтър срещу замърсявания. Кехлибарът притежава силата да елиминира всички токсини и остатъчни продукти в течностите, ето защо ракия „Кехлибар“ се отличава с изключителна чистота и балансиран вкус. Освен, че пречиства до съвършенство, ценният камък придава на ракията нежен кехлибарен цвят, а добре узрялото и екологично чисто грозде я обогатява с фин мускатов аромат и меки дъбови тонове.

Анотация

Вид ракия: гроздова ракия
Алкохолно съдържание: 40 об. %
Сортов състав: Мускат Отонел, Червен Мискет, Димят и Юни Блан
Регион: Тракийска низина
Произход: собствени лозя
Отлежаване: 3 години в дъбови бъчви

Цвят: кехлибарен, златист
Аромат: мускатови нотки в комбинация с добре балансирана дъбова дървесина
Вкус: плътен гроздов вкус, елегантен, с усещане за дължина
Температура на сервиране: 12-15 ˚C

Challenge International du Vin, Bordeaux 2016
Бронзов Медал
Concours Mondial de Bruxelles
Златен медал от Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles 2015 г.
Потребителски конкурс-дегустация
Първо място в категория "Ароматни гроздови ракии", БФР Варна 2014 г.
The Monterey Wine Competition
Бронзов медал от The Monterey Wine Competition 2005 г.
Винария 2005
Почетен диплом