Производство

Пивките вина и ракии на "Винпром Карнобат" се създават по уникални способи, които съчетават хилядолетните лозаро-винарски традиции на Карнобатския край с най-съвременните технологични достижения, в които компанията инвестира непрестанно.

Тайната на прочутите Карнобатски ракии - "Карнобатска Гроздова", "Карнобатска Мускатова", "Карнобатска Специална Селекция", както и на елегантните ракии "Кехлибар" и „Кехлибар Резерва“ е сребърният кръст, който технолозите на "Винпром Карнобат" всяка година потапят в съдовете веднага след изваряването им. Среброто е перфектното природно средство да елиминира остатъчните продукти по най-екологичен начин и да придаде на ракията чистота, плътен вкус и силен гроздов аромат. Така напитката се пречиства до съвършенство и получава част от светостта на християнската реликва.Карнобатските ракии се изваряват в уникални съдове, разработени от водещи компании специално за "Винпром Карнобат". Конструкцията им е досущ като на автентичните казани за варене на ракия, използвани от предците ни. В тях са монтирани и специални сребърни филтри, които гарантират за чистотата, мекия вкус и богатия гроздов аромат на ракиите.

Вината и ракиите на "Винпром Карнобат" отлежават в над 2 500 бъчви от старопланински, Странджански, френски и американски дъб. Любимата на милиони българи "Карнобатска гроздова" пък отлежава в единствените по рода си дрянови бъчви, изработени от най-добрите родни бъчвари. Те могат да се видят само в избите на карнобатския винпром. Малцина знаят, че дрянът е най-подходящ за отлежаване на ракии от типично българските сортове Тамянка, Червен Мискет, Памид, Мускат Отонел и Ркацители, защото дървесината му обогатява дестилатите със специфични аромати.

Изисканите класически вина CHATEAU KARNOBAT отлежават във френски бъчви, доставени за "Винпром Карнобат" от региона на Бордо. Елегантния сорт Шардоне пък отлежава в барици от американски дъб. Всички те се подновяват ежегодно, за да се гарантира високото качество и богатството във вкуса и аромата на вината и ракиите.