За нас

Разположен в плодородната Карнобатска котловина, десетилетия наред "Винпром Карнобат" създава вина и ракии, разнасящи славата на България по четирите краища на света. Агрономите и енолозите на винпрома майсторски съчетават хилядолетните традиции с най-актуалните достижения на съвременното лозарство и винарство, в които компанията инвестира непрестанно.

Тайната на пивките Карнобатски вина и ракии се крие в собствените лозя, засадени върху най-плодородните масиви на Карнобатския край. В над 20-те хиляди декара среща си дават отглежданите векове наред по българските земи Тамянка, Димят, Юни Блан, Мискет, Памид, Рубин и Ркацители и някои от най-известните и аристократични винени сортове като Совиньон блан, Траминер, Сира, Каберне совиньон, Мерло, Пино Ноар, Каберне фран и др.

От висококачествените, грижливо поддържани лозя, опитните енолози създадоха класическата серия вина CHATEAU KARNOBAT и любимата на поколения българи "Карнобатска гроздова". За повече от две десетилетия, вината и ракиите на "Винпром Карнобат" станаха неизменна част от трапезата на родните ценители, а днес те триумфират на авторитетни световни конкурси във Франция, Виена, Брюксел и Лондон. Не случайно най-влиятелната дама в света на виното - британската енологична журналистка Каралайн Гилби, ги определи като вълнуващи, богати, с изразена сортова отличимост и носещи автентичността на региона, в който са направени. Вина, с които България достойно е стъпила на световната винена сцена.